Curriculum Vitae

Dokumentation av projekt för programvaror och skript

Länk för pdf dokumentet finns för nedladdning här: http://exclude.se/KTH/projekt_js.pdf

Embedded C++ Developer – Atlas Copco Industrial Technique AB, Stockholm

Mars 2017 – tillsvidare

Arbetar som utvecklare inom inbyggda system i en Linuxbaserad miljö. Produkten som utvecklas är en skruvdragare som oftast används för montering av bilar inom fordonsindustrin. I mitt dagliga arbete skriver jag bland annat designförslag, funktionsspecifikationer, samt implementerar ny funktionalitet och rättar buggar. Huvudansvarig för en grupp där jag tillsammans med några kollegor utvecklar komponenter som används i det inbyggda systemet.

Arbetar med teknologier som fältbussar (Profibus, Profinet, DeviceNet, CC-Link, CC-Link IE) med tillhörande PLC, CAN, Ethernet, Git, Make, Docker, Google test, Gerrit, Linux, Jenkins, Jira, Eclipse, PythonTest, Elasticsearch.

Unix Administratör – Telecomputing Sweden AB

Januari 2012 – Mars 2017

Arbetade med den interna miljön samt kunder servermiljöer. Däribland ingick uppgifter såsom att konfigurera företagets externa DNS servrar. Spacewalk installerades och konfigurerades för den interna miljön. Puppet nyttjades en del. Operativsystemen som jag arbetade med var i huvudsak Centos och Solaris. Det förekommer även andra unix operativsystem och linux distrubitioner. I arbetsuppgifterna ingår det att förvalta, uppgradera och göra förändringar i systemen.

Konsult – Telecomputing Sweden AB

Januari 2011 – 2012 (Kista)

Arbetade på Proffessional Consulting Services som konsult. Däribland ingick arbetsuppgifter såsom konfigurera SCCM, windows server, DFS, dhcp, DNS, SQL, nagios, linux, sql. samt diverse andra system och applikationer.

Applikationsdrift – Bwin Games AB

Januari 2010 – 2011 (Stockholm)

Arbetade i produktions och test-team för administrationsgruppen, vilket innebar att analysera återkommande larm, skriva script för att förbättra systemet. Plattformen som driftades var skriven i JBOSS(Java). Däribland gjordes ett program för att förbättra skiftarbetet, denna skrev i PHP, även perl och bash användes. Viss konfiguration av nagios och cacti tillkom.

Servertekniker – People To People IT Consulting AB

Januari 2008 – 2010 (Stockholm)

Arbetade som drift-tekniker/administratör för den interna servermiljö, samt två medelstora företagsmiljöer, i arbetsuppgifterna ingick det uppdatering av servrar, klienter, F-Secure, samt drifta nätverk, brandväggar, ISA, MSSQL, IIS, AD, VPN, SAN, Commvault, Legato Networker, Bandrobot(Spectra T50), Vmware ESX, Windows 2003, Linux, Solaris, Unix.

Konsult – CAM Consulta

Januari 2006 – 2008 (Stockholm)

Arbetade ”inhouse” och tog hand om mindre företagsmiljöer, allt från server installation, konfiguration av ad, dhcp, dns, utdelningar, backup, klientinstallationer och konfigurationer.

TietoEnator

Här arbetade jag som Teknisk support hos en av våra kunder, saabtech.

Där utvecklade jag script för att hjälpa tekniker med inställningar för efterinstallationer. De användes sig av USMT för utrullning av klientplattform. Där jobbade jag med DNS, nätverk, DHCP, Fil och printerservrar, wlan, routrar och brandväggar. Drift, Arbetat med NAS och storage lösningar.

Supporttekniker – SQM

Januari 2005 – 2006 (Stockholm)

EDB:
Här arbetade jag ute hos en av våra kunder, EDB. Sköter support via telefon och mail för apotekets anställda. I mina arbetsuppgifter ingår det att hjälpa användarna med XP och mail-problem samt support av deras interna system, administrereade och fjärrstyrde via Active Directory.

Glocalnet:
Här arbetade jag jag som konsult till en av våra kunder, Glocalnet. Där jag deras kunder med ADSL och Telefoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Embedded blog